Alder er ingen hindring for at netdate

Hvor netdating i sin vordende ungdom typisk var forbeholdt den yngre del af befolkningen, stiller det sig noget anderledes i dag. I dag benytter stort set alle aldersgrupper sig af netdating og alle de muligheder, som følger med for at fin de en ny ven, kærligheden eller hvad det nu lige er, man er på udkig efter.

De ældre er blevet fortrolige med teknologien

Typisk har det været den yngre del af befolkningen, som har været åbne og hurtige til at tage ny teknologi og nye muligheder til sig. Men som tiden er gået, er også den ældre del af befolkningen blevet fortrolige med smartphones, tablets, computere og internettet.

Faktisk skyldes en stor del af udviklingen, at det jo egentlig er sådan, at den yngre del af befolkningen efterhånden er blevet ældre og dermed er deres kendskab til og brugen af både elektronik og internettet nu også blevet noget, som de ældre har. Selvfølgelig påvirkes ældre også af, hvad der sker omkring dem og tager de nye muligheder til sig. Men den primære udvikling kommer altså af, at de yngre er blevet ældre og dermed er kendskabet til teknologien fulgt med generationerne.

Internettet er som skabt til at folk kan møde hinanden

Internettet har vist sig som et fantastisk sted for folk at skabe og holde kontakt til hinanden. Lige fra den spæde start har nettet givet folk mulighed for at kommunikere med hinanden. Det er sket både via mail, debatfora og senere hen sociale netværk og andre former for mødesteder.

Udveksling af information er simpelthen en af de helt store styrker ved internettet, både i dag og lige fra den spæde start for år tilbage har dette været omdrejningspunktet for nettet.

Dating har mødt nettet

Hvor dating tidligere enten foregik ved, at man typisk mødte hinanden gennem arbejde, fritidsaktiviteter eller fælles bekendte, så har moderne kommunikationsformer altid formået at være med til at ændre den måde, som mennesker møder hinanden på.

For år tilbage var kontaktannoncer i aviser og blade den helt store og nye måde at finde sig et nyt bekendtskab på. Så kom de arrangerede datingmødesteder, hvor folk mødtes på bestemte steder på bestemte tidspunkter for at date. Speed dating var i en årrække et af de helt store buzz ord. I dag er det de elektroniske kommunikationsmuligheder, som folk udnytter, når de gerne vil i kontakt med hinanden og indlede nye bekendtskaber og forhold.

Og internettet er som skabt til denne måde at møde hinanden på. I en travl hverdag er det helt perfekt, at folk kan ”mødes” hjemme fra deres egen dagligstue, når de har tid, lyst og lejlighed til det.

De ældre er kommet med på bølgen

De ældre er efterhånden virkelig kommer med på internet dating bølgen. De er efterhånden blevet fortrolige med teknologien og med hele online dating konceptet.

Og netdating er da også fulgt med tiden, så den i dag passer bedre til den brede befolkningsgruppe, som benytter sig af dating via nettet.

Da netdating først opstod, foregik det hele på nogle få dating sider, som så at sige var ”alt-favnende”. De henvendte sig til alle aldersgrupper, alle interessegrupper, alle sociale grupper osv. I dag er rigtig mange af dating siderne opdelt i lang flere og mindre nicher, som forsøger at ramme hver sin del af befolkningen.

Et godt eksempel på denne type dating side er senior.dk, som henvender sig til folk over 50 år.

Denne type niche-opdeling gør det meget lettere at finde lige det, man søger efter, når man ved, at de mennesker som er på samme dating side som en selv også befinder sig nogenlunde samme sted i livet, som man selv gør.

De mange niche dating sider medvirker bestemt også til, at f.eks. alder ikke er nogen hindring for at netdate.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *