Brætspil er en sikker vinder, når der skal hygges

Brætspil stormer igen frem i de danske hjem – og det er der flere gode grunde til. Der findes næppe nogen, der ikke har prøvet at spille brætspil, hvad enten man er ung eller gammel.

For mange år siden var der ikke så mange ting, man kunne underholde sig med. Der fandtes ikke mange tv-kanaler, ingen videospil, streamingtjenester og smartphones og tablets var endnu ikke kommet på markedet. Computere fandtes også kun i meget lille antal – de var ikke hvermandseje dengang.

Når der skulle hygges på en mørk vinteraften, var det et brætspil, der blev fundet frem. De fleste husker nok spil som mølle og dam, ludo og matador – i øvrigt spil som igen er blevet populære.

Mange nye og spændende brætspil er kommet på markedet de sidste år. En del af forklaringen ligger i, at mange har spillet diverse interessante spil på deres telefon og tablet. Udviklingen af disse spil i fysisk form har været i stor fremgang og der findes et utal af variationer i både spilindhold, sværhedsgrad og andre faktorer.

Mange af disse spil kan via nettet spilles mod andre personer, hvilket kan være både underholdende og udfordrende, men det forandrer ikke den kendsgerning, at langt de fleste sidder alene og spiller. Det kan virke lidt ensomt i længden.

Nye brætspil – nye hyggelige udfordringer til alle aldre

Tendensen går i retning af, at vi hellere vil mødes og spille fysiske brætspil. Det betyder ikke, at vi er tvunget til at spille de gamle brætspil, som – specielt yngre mennesker – måske finder lidt kedelige.

Udviklerne af de elektroniske spil har nemlig også set tendensen. Derfor udvikler de nu de populære spil, der før skulle spilles via telefon eller tablet, så de også findes i en fysisk version – og det tyder på, at det er noget vi har taget til os med stor tilfredshed.

I de danske hjem samles vi således igen om et godt brætspil. Når aftensmaden er indtaget, findes der ikke noget bedre end at finde brætspillet frem og bænke sig omkring bordet med en god kop kaffe eller et godt glas vin.

Og så skal der spilles. Hvad enten det er familien eller vennerne, der sidder omkring bordet, breder hyggen sig. Her er der plads til at tale sammen – det kan selvfølgelig være om selve spillet, men den fælles hygge bringer ofte andre emner på bordet – emner vi måske ikke når at tale om i en travl hverdag.

Endnu en fordel ved brætspil er, at det kan samle alle aldersklasser om en fælles aktivitet. Det lader sig sjældent gøre ved ret mange andre aktiviteter. Hvis man afholder sig fra de sværeste og mest indviklede brætspil, kan alle være med.

Det er hyggeligt at lade børnene spille med – og børnene elsker at være en del af noget, hvor også de voksne deltager aktivt.

Find for eksempel brætspil, hvor man kan spille hold mod hold. Hvis holdene sammensættes, så et barn og en voksen er på samme hold er der stor sikkerhed for, at hyggen breder sig i takt med at spillet skrider frem.

Udvalget af spil er vokset

At udvalget af spil virkelig er vokset ses tydeligt, når man besøger en webshop som hyggeonkel.dk, som er specialister i brætspil. Her findes både alle de gamle travere i form af spil som ludo, skak, domino, backgammon osv. samt alle de nyere spil med endnu større udfordring og variation. Mulighederne forekommer næsten uendelige. Og en ting er sikker: Det er let at finde spil til timevis af underholdning for hele familien.

Det store udvalg af brætspil giver virkelig muligheden for nogle gode stunder sammen med masser af nærvær, sjov, ballade og en god omgang fællesskab. Så det er bare om at komme i gang – brætspil er nemlig en sikker vinder, når der skal hygges.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *