Bed and breakfast er hurtig og nem overnatning

Du er sikkert stødt på begrebet bed and breakfast før. Måske i amerikanske film og tv-serier, måske på en ferie sydpå. Men det findes altså også andre steder i verden i stor stil. Sågar i Danmark er det faktisk ganske udbredt efterhånden. Bed and breakfast er egentligt til dig og/eller til din familie, som kun ønsker at overnatte et sted en enkel nat eller to, og som gerne vil have morgenmad, når I vågner veludhvilede næste dag. Konceptet er meget kendt, og bed and breakfast er hurtig og nem overnatning når man er på farten. Det ligger også i konceptet, at bed and breakfast som regel er en del billigere end, hvis du for eksempel tager på et kort ophold på et hotel. Prisen er nemlig noget af det, som bed and breakfast går ud på.

Bed and breakfast er hurtig og nem overnatning, fordi det er til dig, som ønsker at overnatte et sted, hvor morgenmad også bliver serveret. I går måske ikke så meget op i, at det er luksus overnatning, det I vælger, da I kun skal være der en enkelt eller måske to nætter. Og da I kun har tænkt jer at blive i kortere tid, så vil I sandsynligvis heller ikke betale et større beløb for overnatning samt den medfølgende morgenmad. Det er så her konceptet har udviklet sig rigtig smart, da det nemlig er skræddersyet til personer, som har det på den måde, og egentligt kun ønsker at de to krav skal blive opfyldt – nemlig en seng og noget morgenmad. Der er mange steder, som fører dette koncept, da det er blevet et populært koncept, som har stor efterspørgsel. Og der er efterhånden egentligt er mange, som benytter sig af bed and breakfast ’hoteller’.

Bed and breakfast er ikke som på hotel

Bed and breakfast er ikke i den forstand, som du måske kender til et hotel. Det er en del anderledes. Ofte er bed and breakfast privatejede steder, som fører dette koncept. Der vil være en person, som eventuelt har lejet dele af sit sted ud, og indrettet det, så der er plads til gæster. Dog har flere og flere mindre hoteller og overnatningssteder efterhånden taget bed and breakfast konceptet til sig. Uden tvivl fordi det er noget, som deres gæster efterspørger og de derved har set et potentielt marked for at indføre konceptet. Se et eksempel på et dejligt bed and breakfast her hos Nymarksminde i Nordjylland: http://nymarksminde.dk/bedandbreakfast.php.

Man kan selvfølgelig også benytte sig af bed and breakfast i flere dage end kun én enkelt overnatning. Mange tilbyder nemlig også et ophold på flere dage, hvilket kan være smart, hvis du ønsker at bo et sted, som er billigt, men egentligt ligger ret centralt i forhold til, hvor du ønsker at være og skal hen. Et bed and breakfast kan f.eks. være et godt sted at have som base, hvis man vil tage på flere mindre ture i et område. Lidt i stil med den måde nogle bruger det at leje et sommerhus på. Et bed and breakfast kommer blot med lidt mere service i form af eks. morgenmad og rent sengetøj, håndklæder osv., end sommerhuset gør.

Betaling på bed and breakfast

Da bed and breakfast ofte er privatejet, er der også forskellige måder, som du kan betale værten på. Det indeholder som regel ikke et kreditkort, men kontakter eller en eks. mobil. De fleste værter ønsker enten, at du betaler kontant før du kommer eller ved afrejse. Nogle steder tager de også imod mobilbetalinger, som heldigvis også er en god ting ved, at teknologien har udviklet sig, hvilket gør det nemmere at betale og samtidig også meget hurtigere. Dette skal du i hvert fald være opmærksom på, når du skal betale værten for dit ophold, da de fleste steder ikke tager imod en kortbetaling.

Hvis du ønsker et bed and breakfast ophold, så skal du kontakte værten direkte, enten på mail eller telefon. Så aftaler i ankomst og afrejse. Det er faktisk ganske nemt.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *