Det er dejligt at komme ud i naturen

Langt de fleste mennesker i den moderne verden bruger en hel del tid indendørs. Uanset om det er arbejde, skole eller fritid, så foregår mange af gøremålene indenfor. Som årene går er det faktisk en mindre og mindre del af vores liv, som vi bruger på udendørs aktiviteter.

Men der er nu ikke noget så dejligt som at komme ud og nyde den skønne danske natur. Og det er der heldigvis flere måder at gøre på. Det gælder bare lige om, at få øjnene op for dem og det gælder om, at få gjort det til en vane en gang i mellem at bevæge sig ud og få noget frisk luft, god motion og nogle spændende oplevelser.

Har du prøvet fodboldgolf?

En god aktivitet, hvor hele familien kan være med, er spillet fodboldgolf.

Fodboldgolf er en blanding af fodbold og golf – som navnet også antyder. Spillet minder i praksis en del om minigolf bortset fra, at man hverken benytter en golfbold eller en kølle. I stedet bruger man simpelthen en fodbold, som man sparker rundt på banen.

De fleste fodboldgolfbaner er også bygget efter samme princip som mange minigolfbaner. Dvs., at man skal rundt på et antal ”huller”, forcere nogle forhindringer på vejen for så til sidst at få bolden i hul. Den som kommer hele banen rundt ved brug af det færreste antal slag (spark) har vundet.

Ligesom i minigolf kan man sagtens justere lidt på regler og sværhedsgrad på de forskellige huller, så man tager hensyn til, at ikke alle har de samme færdigheder med en fodbold. På den måde bliver spillet både sjovt og udfordrende for hele familien.

Hvor kan man spille fodboldgolf?

Hvis du nu har fået ”blod på tanden” og godt kunne tænke dig at komme ud at prøve fodboldgolf, så er det faktisk noget, som du kan gøre over stort set hele landet.

Et godt eksempel på en god fodboldgolfbane er hos Nymarksminde i Nordjylland. Her finder man en stor 18-hullers bane, med masser af spændende og sjove udfordringer. Det kan du læse mere om her, hvor du også kan se et oversigtskort over banen. Lignende baner med typisk 9 til 18 huller, kan man altså finde i det meste af landet, så der er ingen undskyldning for ikke at komme afsted og prøve spillet.

Tag en tur i shelter

Hvis du nu har fået så meget lyst til udendørslivet, at du gerne vil prøve at kombinere det med en overnatning i det fri, så er det oplagt at finde hen til at af de mange danske shelters, som med årene er blevet etableret over hele landet. De fleste shelters er gratis at benytte, nogle af dem koster dog et mindre, men meget overkommeligt, beløb.

Med en overnatning i shelter kan man virkelig komme tæt på naturen samtidig med ar det er både hyggeligt og ofte også lærerigt.

Hvor finder man de danske shelters?

Et glimrende sted at starte, hvis du gerne vil besøge et shelter er på https://shelter-oversigt.dk/. Her får du let et hurtigt overblik over de forskellige shelters i dit område og du kan se de primære faciliteter som toiletforhold adgang til vand og brænde etc., som er ved de forskellige pladser.

Nogle shelters kan man reservere på forhånd mens man andre steder blot må krydse fingre og satse på, at der er ledigt, når man kommer frem. På flere af pladserne må man også gerne slå sit eget telt op, så det kan måske være en go idé at have sådan et med i bagagen – bare for en sikkerheds skyld. Og ellers kan man selvfølgelig også sikre sig, at der er flere shelters i det område man befinder sig i, så man kan rykke lidt videre, hvis der mangler overnatningsplads.

Danmark har en skøn natur

I Danmark har vi en super skøn natur. Det gælder bare om at komme ud at nyde den. Find de ting, som I selv synes er spændende at foretage jer sammen som familie, når I er afsted. Så bliver det bare lettere og sjovere at huske at komme lidt mere ud i den friske luft.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *