Hvilken type plæneklipper skal man vælge?

Når sommeren står for døren og det langsomt igen er ved at blive tid til, at der skal klippes noget græs, så er det måske også tid til en ny plæneklipper. Måske fungerer den gamle ikke længere, måske er man flyttet til et nyt sted eller man har bare brug for noget nyt og bedre. Det er alle sammen meget fornuftige grunde til at købe en ny plæneklipper.

Problemet er så bare: Hvilken type plæneklipper skal man vælge? Der er nemlig et hav af forskellige typer at vælge imellem og de har hver især deres forskellige salgspunkter, som gør dem unikke og gode, til en bestemt situation. For at træffe en god beslutning, så kræver det et godt overblik. Nedenfor er der en hurtig gennemgang af nogle af de mest populære typer af plæneklippere.

En stille, elektrisk plæneklipper

Hvis ikke man har en så stor have og kun har et lille stykke med græs, så behøver man nok slet ikke at investere i en stor maskine. Man kan nemlig få en elektrisk plæneklipper, som bare kan sluttes til en stikkontakt. Det kan godt tage lidt længere tid og er ofte en smule bøvlet, hvis man skal slæbe en ledning med sig rundt, men den er meget stille, billig og fungerer til det den skal. Mange plæneklippere oser og larmer, men det gør denne på ingen måde. Den er altså helt perfekt, hvis man kun har et lille stykke græs knyttet til sin bolig. Hvis man har et stort areal, så kan denne type plæneklipper ikke anbefales.

En hurtig og effektiv havetraktor

Hvis man er ude i nogle ret så store arealer og der bare skal klippes noget græs i store mængder og på kort tid, så kan man overveje at investere i en havetraktor. Problemet med dette er dog, at de ofte er ret dyre, så det skal være meget store arealer og meget tid, du kan spare, før det faktisk vil kunne betale sig. Dog har den en kæmpe fordel, når man taler komfort. Man sidder behageligt, det er effektivt og hurtigt samt i stand til at ordne store mængder græs.

Læs mere her: https://plaeneklipper.net/havetraktor/

En dyr, men nem robotplæneklipper

Hvis man ikke har så meget græs, men heller ikke har lyst til at bruge en masse tid på at holde haven ren, så findes der et meget interessant alternativ, som for alvor er kommet frem de seneste par år. Det er nemlig en robotplæneklipper. Den vil altså selv være i stand til at køre rundt og passe plænen, mens du kan sidde og nyde en god kop kaffe eller en lækker vin inde i stuen. Det kræver dog, at du har en lettilgængelig græsplæne og at den ikke er alt for stor.

Læs mere her: https://plaeneklipper.net/robotplaeneklipper/eller se det store udvalg på http://robotpriser.dk/robotplaeneklipper/.

En almindelig, men billig plæneklipper

Det sidste alternative er ikke så interessant, men det har dog stadig en fordel. Det er billigt. Der findes ufatteligt mange brugte benzinplæneklippere, så de koster næsten ingenting at få fat i. Det fungerer til det job de skal, men er måske ikke den meste eksotiske og interessante maskine.

Der er mere at kigge efter

Valget af plæneklipper kan også foretages med baggrund i andre fordel end havens størrelse og økonomi. F.eks. kan det være, at du har en have, hvor der meget let kommer mos i græsplænen. Og så kan det være en god idé at kigge efter en plæneklipper, som netop er velegnet til denne type plæne. På siden https://fjernmos.dk/mos-i-graesplaenen/ kan du læse mere om, hvordan du bør forholde dig og hvad du skal kigge efter, hvis du har en græsplæne, hvor moset let får overtaget.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *